Des d’aquí el meu petit granet de sorra en la difusió d’aquesta nota de premsa…

EN RELACIÓ A LA CRISI DE L’ENSENYAMENT SUPERIOR DE LA MÚSICA

Preocupats per com s’estan desenvolupant els esdeveniments del sector de l’ensenyament superior de la música a Catalunya -els problemes que pateix l’ESMUC ja estan al carrer i intuïm que tard o d’hora les dificultats dels altres centres, també apareixeran- volem fer arribar a l’opinió púbica el nostre posicionament.

El passat 6 de juny, el personal docent de Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals va adreçar una carta a la Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau (podeu descarregar-la aquí en pdf). Com que estem acostumats a rebre la callada per resposta a qualsevol suggeriment o iniciativa que surt del nostre centre, ara hem decidit intervenir fent pública la carta, on manifestem la nostra postura davant d’aquesta problemàtica que no és conjuntural sinó estructural. Volem que prevalgui la voluntat de reconciliació, consens i acords perquè el sector en el seu conjunt no prengui mal i no quedi com quelcom residual, i ens preocupa que sense racionalització, una nova planificació i una certa especialització, els tres centres d’ensenyament superior de música que coexisteixen en el nostre país puguin encetar la via de la confrontació, tot el contrari d allò al que hauríem d aspirar: una política redistributiva justa que eviti les desigualtats.

És incongruent, insolidari i preocupant que cadascú procuri per ell. És inviable i a més rebaixarà el nivell i la qualitat aconseguits fins ara. També la societat catalana percebrà la formació superior de música com una activitat allunyada dels problemes socials que avui, en una mesura o una altra, tothom pateix. Més que mai ha de prevaler la mirada llarga, atès que el curt termini ens aboca a un laberint ple d’obstacles.

Els professors del Taller de Músics no anirem contra ningú, però sí defensarem un ensenyament inclusiu, d’excel·lència, que doni suport al talent jove i que no separi l’estudi dins la institució de la pràctica musical damunt l’escenari.

Volem dir la nostra davant d’aquesta adversitat col·lectiva. Quan els problemes no s’afronten com cal, de cara i amb agilitat, s’enquisten i s’agreugen.

Mitjançant aquesta nota de premsa, sol·licitem a l’Honorable Consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que convoqui una taula de negociació on participin els representats dels estaments que formen part dels tres centres d’ensenyament superior de música del nostre país.

. . . . . . . . . .

Per a més informació, contacteu amb:

Enric Palomar, director artístic del Taller de Músics
enricpalomar@tallerdemusics.com
Tel. 93 176 30 63

Lucía Peregrín, directora de la secretaria de Taller de Músics Escola Superior d’Estudis Musicals
lucia@tallerdemusics.com
Tel. 93 176 30 63

Comparteix

Comparteix Comparteix Comparteix
Translate »