Si ets trompetista professional, aquest article no és per a tu.
Si ets estudiant avançat, aquest article tampoc va destinat per a tu.
No obstant això pots seguir llegint i aportar consells i suggeriments si ho desitges. Aquests, seran benvinguts.

Quina trompeta compro?

Aquest article va dirigit a aquells que tot just comencen l’estudi de la trompeta i / o les seves famílies.

Si just ara t’estàs iniciant en l’estudi de la trompeta probablement ho estaràs fent amb l’ajuda d’un professor. En aquest cas el millor és que confiïs en la seva experiència i et deixis aconsellar per ell.

Si estàs emprenent en solitari aquest camí de manera autodidacta potser estàs una mica perdut. Espero que la lectura d’aquestes línies et sigui d’ajuda.

El primer que has de saber és que la manera habitual d’iniciar-se en la trompeta és amb la seva variant afinada en si bemoll. Aquesta afinació és la utilitzada per a la música moderna. Ara que ja sé que vull comprar una trompeta en si bemoll …. Quina? On?

Si tens una botiga de música a prop pots deixar-te aconsellar pel professional que la porti tot i que no sempre són especialistes en instruments de vent. Però si tens bones referències d’ells … És una bona opció fomentar el comerç local i de proximitat!

Comprar un instrument sempre és una opció molt personal i depèn molt del pressupost de què disposis.  Afortunadament avui en dia hi ha bones opcions a preus força assequibles.

Si has descartat les opcions anterior, pots optar per comprar en línia. A continuació et donaré algunes recomanacions amb enllaços.

Personalment, trobo que les trompetes Yamaha són molt bona opció. Tenen línia de productes estudiant, intermèdia, professional i custom. Jo mateix disposo d’una de la sèrie d’estudiant (la YTR-3335) que utilitzo en alguns esdeveniments. L’altre model de la sèrie estudiant és la YTR-2330.

Si la teva butxaca no et dóna per tant a hores d’ara, pots optar per altres marques i models menys coneguts. Per exemple, la J. Michael TR200 és una bona opció. Trobaràs marques i models més econòmics, però no puc aconsellar-te sense haver-los provat.

Si la teva situació és que t’han deixat la trompeta però necessitaràs comprar el broquet (“boquilla”) una opció econòmica són els broquets GEWA que pots trobar a Amazon. Per començar pots fer-ho amb una GEWA 7C.

Ah … I no oblidis l’oli per tenir ben lubricats els pistons de la trompeta! Els olis d’Elite són una opció fantàstica.

Comparteix

Comparteix Comparteix Comparteix
Translate »